Vivian Vietje – Verloskundige

Ik ben Vivian Vietje – Scholte, getrouwd met Thijs en samen hebben wij 3 kinderen: Salomo (2013), Linne (2015) en Maas (2019). Laat je niet van de wijs brengen van mooie foto’s, wij zijn verre van perfect!

Werkervaring:
Tijdens mijn werk als verloskundige spreek ik veel vrouwen die opzien tegen de de bevalling, ik zie ook de vrouwen die bij de bevalling met vertrouwen tegemoet zien en zich tijdens de geboorte sterk en krachtig voelen. Dit maakte mij nieuwsgierig: Wat zorgde nu voor dit vertrouwen? Het antwoord: Deze mama’s in spé hadden zich voorbereid. Zowel mentaal als fysiek.

Toch is juist die voorbereiding op de geboorte en het moederschap iets wat er soms zo bij inschiet, tussen alles wat op je afkomt. Daarnaast zie ik vrouwen die niet perse zitten te wachten op puf clubjes of hun partner echt niet mee krijgen. Dan heb je ook nog eens zo veel verschillende opties (yoga, hypnobirthing, gym, samen bevallen etc.) Wat kies je dan?

Zo kwam ik tot het boek en de cursus: Geboorte vol vertrouwen. Waarin ik al die succes ervaringen uit de verschillende cursussen mee neem in combinatie met mijn ervaring als verloskundige en moeder. Ik help je voorbereiden in jouw tijd, jouw tempo, in je eigen woonkamer. Dit doe ik met eerlijke, bemoedigende informatie gecombineerd met fijne filmpjes die je tijdens de bevalling zelfs aan kan zetten. Ik schreef dit boek terwijl ik zelf zwanger was van ons 3e kindje Maas. Na 2 keer een keizersnede gehad te hebben kon in bij Maas wonder boven wonder natuurlijk bevallen!

Het is geweldig om in de ervaring van meer dan 1000 geboortes en mijn 3 eigen bevallingen te kunnen gebruiken in het boek en de zwangerschapscursussen. Ik heb naast de reguliere cursus een speciale VBAC (bevallen na een keizersnede) cursus en een cursus voor als je net mama bent.

Als verloskundige werk ik in verschillende praktijken om bij te springen waar nodig. Naast mijn werk als verloskundige, ben ik mede-eigenaar van Dockwerk. Hier geef ik maatschapsbegeleiding en nascholingen aan collega verloskundigen.