Online bevallingscursus

Voeg je koptekst hier toe

De online zwangerschapscursus

Met gratis App

De online zwangerschapscursus kan je met de gratis app makkelijk bekijken op de tablet of smartphone. Gewoon op je computer kan natuurlijk ook.
Je download de app gratis in de appstore.

Boek

Bij het boek ontvang je gratis het boek geboorte vol vertrouwen (t.w.v. 24,99 euro). Deze wordt na het aanschaffen van de cursus binnen een week bij je thuisbezorgd.

Verloskundige

Als verloskundige heb ik ruim 1000 bevallingen mogen begeleiden. Met deze ervaring ondersteun ik je graag om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje.

Vergoeding

Door mijn registratie als verloskundige wordt de cursus soms uit het aanvullende pakket vergoed. Informeer hiervoor bij je verzekering. Mijn AGB code staat vermeld op de factuur.

€10,- per cursus naar de Mom and babyclinic

Automatisch gaat €10,- per aanmelding naar The Healthy Mom and Babyclinic in Zuid- Afrika. Hierdoor ben je niet allen zelf goed voorbereid, maar hebben ook vrouwen aan de andere kant van de wereld een geboorte vol vertrouwen!

Toegang tot de online community

Bij de online zwangerschapscursus krijg je automatisch toegang tot de online community (als je dit wilt). Hier kan je andere zwangeren ontmoeten, bemoedigen en vragen stellen.

Incl. het boek

Bij de online zwangerschapscursus hoort het bevallingsboek: Geboorte vol vertrouwen. Hierdoor kan je alles nog een rustig nalezen.  Je krijgt het boek gratis thuis gestuurd zodra je de cursus hebt aangeschaft. 

F.A.Q.

De filmpjes uit het boek zijn ondersteunend in de uitleg van het boek. Bij de online zwangerschapscursus zijn 16 unieke nieuwe filmpjes met uitleg en oefeningen.  Daarnaast heb je toegang tot de online community waar regelmatig nieuwe informatie bijkomt. 

Je hebt 9 maanden toegang tot de cursus. Je kan de lessen bekijken wanneer het jou uitkomt. Ook kan je ze herhalen, terug of vooruit kijken. Jij bepaald dus zelf het tempo. Je kan dus ook de ademhalingsoefeningen afspelen tijdens de bevalling op bijv. je smartphone.

Ben je aanvullend verzekerd voor zwangerschaps/bevalcursussen dan wordt de 1-daagse in de meeste gevallen vergoed. Voor de verzekering is het belangrijk dat de cursus door een verloskundige wordt gegeven. Dat is bij ons altijd het geval.  De verzekering wil vaak een factuur met een datum na de cursus met hierbij mijn AGB code. Deze kan je na afloop van de cursus opvragen. 

 1. Toegang tot een volledige online zwangerschapscursus met filmpjes, uitleg en oefeningen. 
 2. Het boek geboorte vol vertrouwen t.w.v. 24,99 gratis thuis gestuurd.
 3. De houdingenkaart
 4. Toegang tot de online community waar je andere zwangere vrouwen kan ontmoeten en vragen kan stellen
 5. Gouden tips van andere zwangerschapsdocenten

Tijdens de online cursus krijg je uitgelegd wat je kan verwachten bij de bevalling. Je krijgt ademhalingstechnieken en houdingen aangeleerd. Onderwerpen die aan bod komen zijn: 

 • Hoe herken ik de start van de bevalling?  Wanneer bel ik de verloskundige of gynaecoloog
 • Alle info over een thuisbevalling of ziekenhuisbevalling
 • Welke houdingen helpen om een natuurlijke bevalling te bevorderen?
 • Hoe ga ik om met de weeën en met pijn? Wat zijn helpende ademhalingstechnieken.
 • Hoe kan mijn partner mij ondersteunen bij de bevalling: Wat zijn de do’s and don’ts.
 • Hoe gaat het persen? en hoe voorkom ik hechtingen of een knip.
 • Hoe verloopt het eerste uur na de geboorte. 
 • Extra bonus materiaal zoals Gouden tips van een bedrijfsdoula en yoga docenten en extra ontspanningsoefeningen 

Inhoud van de cursus