Online bevallingscursus

Met gratis App

De online zwangerschapscursus kan je met de gratis app makkelijk bekijken op de tablet of smartphone. Gewoon op je computer kan natuurlijk ook.
Je download de app gratis in de appstore.

Boek

Bij het boek ontvang je gratis het boek geboorte vol vertrouwen (t.w.v. 24,99 euro). Deze wordt na het aanschaffen van de cursus binnen een week bij je thuisbezorgd.

Verloskundige

Als verloskundige heb ik ruim 1000 bevallingen mogen begeleiden. Met deze ervaring ondersteun ik je graag om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje.

Vergoeding

Door mijn registratie als verloskundige wordt de cursus soms uit het aanvullende pakket vergoed. Informeer hiervoor bij je verzekering. Mijn AGB code staat vermeld op de factuur.

€10,- per cursus naar de Mom and babyclinic

Automatisch gaat €10,- per aanmelding naar The Healthy Mom and Babyclinic in Zuid- Afrika. Hierdoor ben je niet allen zelf goed voorbereid, maar hebben ook vrouwen aan de andere kant van de wereld een geboorte vol vertrouwen!

Toegang tot de online community

Bij de online zwangerschapscursus krijg je automatisch toegang tot de online community (als je dit wilt). Hier kan je andere zwangeren ontmoeten, bemoedigen en vragen stellen.

Incl. het boek

Bij de online zwangerschapscursus hoort het bevallingsboek: Geboorte vol vertrouwen. Hierdoor kan je alles nog een rustig nalezen.  Je krijgt het boek gratis thuis gestuurd zodra je de cursus hebt aangeschaft. 

Reviews

Uit de enquête door de mama's die jou voor zijn gegaan in de cursus:

Ik ben zwanger van ons 3e kindje, ondanks dat dit mijn 3e zwangerschap is heb ik alsnog heel veel geleerd van deze cursus en er nu al veel aan gehad. Wat mij betreft een super fijne, duidelijk cursus! Zeker een aanrader of het nou je eerste zwangerschap is of dat je al vaker zwanger bent geweest.
Romy
mama van 3 kindjes
Ik bevel deze cursus iedereen aan! Complete modulen die je in jou eigen tempo kan doornemen. De video's zijn korte en bondig. Daar zitten verhelderende informaties en praktische tips die je zo in de praktijk kan brengen. Daarnaast krijg je het boek mee dat heel makkelijk te lezen is, met wetenschappelijke informatie en mooie illustraties. Vivian is heel realistisch en vertelt op een persoonsgerichte manier wat jou te wacht staat en hoe je het best ermee om moet gaan. Ik voelde me omarmd door deze cursus!
Marlou
zwanger van de 1e
Na de cursus afgerond te hebben en het boek gelezen te hebben, voel ik me supergoed voorbereid op de bevalling van mijn eerste kindje en dit geeft me de rust en het vertrouwen waar ik naar op zoek was. Ook mijn man heeft veel aan de cursus. Echt een aanrader! Heel erg bedankt!
Lydia
zwanger van de 1e
Het is een hele fijne cursus, waarin nuttige informatie wordt afgewisseld met praktische oefeningen die je tijdens je zwangerschap al kunt oefenen. Alles wordt rustig en duidelijk uitgelegd. Het doorlopen van de cursus gaf mij veel meer vertrouwen voor de bevalling!
Marjolein
zwanger van de 1e

F.A.Q.

Je hebt 9 maanden toegang tot de cursus. Je kan de lessen bekijken wanneer het jou uitkomt. Ook kan je ze herhalen, terug of vooruit kijken. Jij bepaald dus zelf het tempo. Je kan dus ook de ademhalingsoefeningen afspelen tijdens de bevalling op bijv. je smartphone.

Ben je aanvullend verzekerd voor zwangerschaps/bevalcursussen dan wordt de 1-daagse in de meeste gevallen vergoed. Voor de verzekering is het belangrijk dat de cursus door een verloskundige wordt gegeven. Dat is bij ons altijd het geval.  De verzekering wil vaak een factuur met een datum na de cursus met hierbij mijn AGB code. Deze kan je na afloop van de cursus opvragen. 

 1. Toegang tot een volledige online zwangerschapscursus met filmpjes, uitleg en oefeningen. 
 2. Het boek geboorte vol vertrouwen t.w.v. 24,99 gratis thuis gestuurd.
 3. De houdingenkaart
 4. Toegang tot de online community waar je andere zwangere vrouwen kan ontmoeten en vragen kan stellen
 5. Gouden tips van andere zwangerschapsdocenten

Tijdens de online cursus krijg je uitgelegd wat je kan verwachten bij de bevalling. Je krijgt ademhalingstechnieken en houdingen aangeleerd. Onderwerpen die aan bod komen zijn: 

 • Hoe herken ik de start van de bevalling?  Wanneer bel ik de verloskundige of gynaecoloog
 • Alle info over een thuisbevalling of ziekenhuisbevalling
 • Welke houdingen helpen om een natuurlijke bevalling te bevorderen?
 • Hoe ga ik om met de weeën en met pijn? Wat zijn helpende ademhalingstechnieken.
 • Hoe kan mijn partner mij ondersteunen bij de bevalling: Wat zijn de do’s and don’ts.
 • Hoe gaat het persen? en hoe voorkom ik hechtingen of een knip.
 • Hoe verloopt het eerste uur na de geboorte. 
 • Extra bonus materiaal zoals Gouden tips van een bedrijfsdoula en yoga docenten en extra ontspanningsoefeningen 

Stuur mij even een berichtje via het onderstaande contactformulier, dan kijken we samen even naar de mogelijkheden!

Inhoud van de cursus

Ik wil graag de cursus, maar heb toch nog een vraag: