1-daagse bevalcursus

1 -daagse bevalcursus

john-looy-X3DZ1c7MPa4-unsplash

Met je CP-groep

Organiseer jij een groep van minimaal 4 personen dan krijg jij 50 % korting op de cursus. Bijv. met je centering pregnancy groep. stuur even een mailtje voor meer info.

goodiebag

zwangerschap en bevallen is echt een topprestatie, hoe het ook loopt. Daarom mag jij echt in de watten gelegd worden met heerlijke cadeau'sc

Verloskundige

Als verloskundige heb ik ruim 1000 bevallingen mogen begeleiden. Met deze ervaring ondersteun ik je graag om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje

Vergoeding

Door mijn registratie als verloskundige wordt de cursus soms uit het aanvullende pakket vergoed. Informeer hiervoor bij je verzekering. Mijn AGB code staat vermeld op de factuur.

F.A.Q.

Goede voorbereiding is belangrijk, maar ook onze veiligheid. Tot 1 juni 2020 verlopen alle cursussen live online. Daarna starten de cursus weer fysiek op. Vanwege het Covid-19 virus worden de RIVM-richtlijnen streng gehandhaafd. Bij de fysieke cursus ben van harte welkom op mijn praktijk in Amersfoort (Hooglanderveen) Er is hier voldoende ruimte voor 1.5 meter afstand tussen de verschillende stellen. De cursus wordt altijd in kleine groepjes gegeven.  Verder informatie over de maatregelen en voorwaarden worden kan je hier nalezen.

Tijdens de 1-daagse  krijg je in 3 uur tijd uitgelegd wat je kan verwachten bij de bevalling. Je krijgt ademhalingstechnieken en houdingen aangeleerd. Onderwerpen die aan bod komen zijn: 

  • Hoe herken ik de start van de bevalling?  Wanneer bel ik de verloskundige of gynaecoloog
  • Welke houdingen helpen om een natuurlijke bevalling te bevorderen?
  • Hoe ga ik om met de weeën en met pijn? Wat zijn helpende ademhalingstechnieken.
  • Hoe kan mijn partner mij ondersteunen bij de bevalling: Wat zijn de do’s and don’ts.
  • Hoe gaat het persen? en hoe voorkom ik hechtingen of een knip.
  • Hoe verloopt het eerste uur na de geboorte.

Tussen de 24 en 36 weken zwangerschap. Na afloop van de cursus ontvang je digitaal oefenmateriaal voor in de zwangerschap en ter voorbereiding op de bevalling.

Ben je aanvullend verzekerd voor zwangerschaps/bevalcursussen dan wordt de 1-daagse in de meeste gevallen vergoed. Voor de verzekering is het belangrijk dat de cursus door een verloskundige wordt gegeven. Dat is bij ons altijd het geval.  De verzekering wil vaak een factuur met een datum na de cursus met hierbij mijn AGB code. Deze kan je na afloop van de cursus opvragen. 

Tickets kunnen niet retour. Je mag ze wel zelf doorverkopen, geef in dat geval even de naam door van degene die jouw ticket overneemt. Mocht je vroegtijdig bevallen (voor 37 weken) dan kan je de kosten terug krijgen na ontvangst van een geboortekaartje of verklaring van de verloskundige. 

Ja dat kan zeker, zowel op de praktijk als bij jou thuis. Op de website van Mamacoach lees je hier meer over.

Welk pakket kies jij?

Basis pakket

€100

Basis plus pakket

€125

Luxe pakket

€140

super de Luxe pakket

€165

ervaringen

"Ik ben in verwachting van mijn 1e kindje en ik kon mij ondanks de informatie a.d.h.v. boeken en internet niet heel goed in leven in hoe het is om straks te bevallen en wat je te wachten staat. Natuurlijk zal deze ervaring bij iedereen anders zijn, maar nadat ik de 1-daagse bevallingscursus van Vivian gevolgd had, ben ik nu zo goed voorbereid! Ik vond het een hele goede cursus wat voor mij heel leerzaam was, ik heb veel tips mee gekregen en het heeft mij echt een stuk bewuster gemaakt van wat ik kan verwachten bij bijvoorbeeld een wee en hoe hier mee om te gaan. Je zou haast zeggen dat je enthousiast wordt na het volgen van deze cursus! Ik heb nu zoiets van ”kom maar op met die bevalling”! Ik ben er klaar voor. Vivian stelt je heel erg op je gemak en is een fijne gesprekspartner, ik zou de 1-daagse bevallingscursus dan ook zeker aanraden!'
Tessa
Feb - 2018
'Als voorbereiding op de bevalling hebben wij met 4 Centering Pregnancy-genoootjes de 1 daagse cursus bij Vivian gevolgd. Deze avond heeft me buiten veel informatie, ontzettend fijne handvatten gegeven die we tijdens de bevalling kunnen gaan gebruiken. Waar ik voor deze cursus nog wat onzeker was over of ik het wel zou kunnen, en wat er allemaal zou gaan gebeuren, voel ik me nu een stuk zekerder! Lieve Vivian, je bent een fijn mens, lekker non-nonsense en direct. Je weet dingen heel duidelijk uit te leggen en goede tips te geven. Je hebt mij en Eelko een stuk op weg geholpen naar een fijne geboorte van ons kindje. Dank je wel'
Lies & Eelco
Nov - 2018